LINOLEUM VLOEREN

Linoleum is een, mits goed behandeld, duurzame vloerbedekking die voor een prachtige, warme uitstraling kan zorgen in de ruimte waar het ligt. Linoleum wordt het meest gelegd in een professionele omgeving zoals kantoren en scholen. Steeds meer mensen zien de natuurlijke uitstraling van deze vloerbedekking en leggen linoleum/marmoleum thuis als vloerbedekking. Omdat linoleum/marmoleum een natuurlijke basis heeft kun je niet zo maar willekeurig welk middel dan ook op deze vloer gebruiken.

Onderhoud (nieuw gelegd) linoleum

Zodra de nieuwe vloer is geplaatst is het raadzaam om de vloer te beschermen we noemen dit het conserveren van linoleum. Het conserveren is het aanbrengen van een of meerdere beschermlagen die bestaan uit zogeheten polymeren. In de volksmond noemen wij dit een waslaag aanbrengen. Het aanbrengen van een beschermende waslaag bij een nieuwe linoleum vloer heeft zo haar voordelen.

1.De vloer is eenvoudiger te onderhouden voor de reguliere schoonmaak.

2.Minder kans op slijtage.

3.Mooie uitstraling van het linoleum, u kunt kiezen uit verschillende glans gradaties, namelijk matglans, zijdeglans of hoogglans. Alle vloeren worden behandeld met hoogwaardige coatings of wassen.

Door deze behandeling is uw linoleum vloer niet alleen voor een jaar beschermd, maar glanst uw vloer tevens weer als nieuw.

Oudere waslagen worden verwijderd door neutrale reinigers met speciale machines,  hierbij moet zeer nauwkeurig te werk worden gegaan om het linoleum niet te beschadigen door overmatig watergebruik en het verkeerde gebruik van zogeheten diep strippers.

Nadat de oude waslagen zijn verwijderd van de linoleum vloer wordt de vloer weer opgebouwd door het aanbrengen van een of meerdere waslagen met polymeer. Hierbij heeft u ook weer een keuze uit verschillende glans gradaties.

Na de onderhoudsbeurt kunt u kiezen uit verschillende adviezen voor de reguliere onderhoud.

  • Top strippen linoleum

De bestaande vloer heeft een basislaag waar overheen meerdere polymeer- of waslagen zijn aangebracht. Voordeel hiervan is dat alleen de oude waslagen worden verwijderd en weer opnieuw worden aangebracht. Wacht uiteraard niet totdat de basislaag is aangetast, de vloer raakt beschadigd en de reiniging zal opnieuw moeten gebeuren volgens het diep strippen van linoleum.

  • Periodiek onderhoud of opblokken linoleum

Het linoleum krijgt periodiek een behandelbeurt, looppaden en entrees worden behandeld of gecorrigeerd met een waslaag. Deze frequentie kan wel oplopen naar een paar keer per jaar. 

DIRECT AANVRAGEN

Aanvraag voor onderhoud linoleum vloer

6 + 15 =